• Как да си зазимя басейна?

  зазимяване-на-басейн

   

       Ако си мислите, че грижите ви за вашия басейн приключват с края на лятото,ето ви една изненада.

      С чиста съвест може да разглеждате вашия басейн като кафявата мечка. За да спи спокоен зимен сън, кафявата мечка се подготвя  усърдно за този дълъг период. Като добри стопани, вие трябва да подготвите вашия басейн за зимния сън, за да не се събуди изнемощял и с конструктивни проблеми.

     Знаете,  че през зимата живите организми се стремят да намалят количеството  на водата в организма си. Точно по тази причина окапват листата на дърветата и точно това ни кара често да ходим по малка нужда когата ни стане студено.  Имайки това в предвид, вие трябва да намалите нивото на водата във вашия басейн. Сега вече се чудите колко. Ами за всеки регион е различно, както е различно и за всеки вид басейн.

    Приемаме, че трябва да понижите нивото на водата с около 30-40см(под долния ръб на скимера или преливния улей). След това премахнете всичко ненужно от басейна, за да му осигурите по-приятна почивка, а именно капаци на скимери, кошници на скимери, помпи, капаци на филтри.

  Ако сте достатъчно грижовни, ще разглобите и холендровите връзки във филтърното ви помещение, за да не задържат излишно количество вода, защото вече знаете че водата през зимата иска много бързо да напусне тялото. А ако няма от къде да излезе, сама ще си открие начин, а вие едва ли искате това.

   Не си мислете, че вече сте готови. Следват още няколко важни стъпки.

    След като  сте се погрижили за водата, вече сте готови да се погрижите и за покритието на басейна, било то стъклокерамика или фолио.  Съществуват много надеждни поплавъци, така наречените ледоразбивачи, които ще предпазват тялото на вашия басейн, дори когато вие спите или сте далеч от него.

     Спокойно ги наредете по периферията на басейна и бъдете спокойни, те ще свършат останалото.

     За да демострирате своята грижовност към добрия ви приятел, който цяло  лято се е грижел за прохладата ви и не споменал на никой за пакостите, които правите в неговите води,може да го дарите и със зимно покривало. То освен, че ще го предпази от бързо замръзване,  ще му даде и онази чистота, която винаги е искал.

  зазимяване-басейн

      Осигурили сте на вашия приятел намалено количество вода, предпазили сте го с ледоразбивачи и  зимно покривало.

  Сега идва моментът и да го предпазите и от редицата микроорганизми, вируси , бактерии , спори, които винаги са актуални през зимата . Те ни карат да си вземаме болнични, лишават децата ни от приятните мигове  в детската градина и училище. За тази цел се предлагат химикали и комбинации от тях, които ще предотвратят появата на микроорганизми в басейна ви, а защо не и да ви дадат възможност да изполвате и същата вода с идването на активния сезон за него.

Leave a Reply